Turist i Bergen

Planlegger du å feriere i eget land? Norge har mange perler å by på, og Bergen er en av disse som er verdt et besøk.

Book hotell i Bergen sentrum med www.hotellbergensentrum.com. Dette er en fin guide som gir deg god oversikt over hotell i byen. Her er det også samlet en masse informasjon og tips slik at reisende er sikret en god ferieopplevelse.

En by med historie

Bergen er en by og kommune som ligger i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av ville fjell og storslått natur. Byen ble grunnlagt allerede i 1070 av Olav Kyrre. Da het byen Bjørgvin, som betyr “den grønne engen mellom fjellene”. Vestlandet er for mange kjent som friskt, frodig og vilt, og Bergen og omegn tilbyr nettopp dette til sine tilreisende. Når man ferierer her har man mange muligheter, noe som gjør det til en attraktiv destinasjon for ferierende nordmenn.

  • For en formidabel utsikt over landskapet er Ulriksbanen midt i blinken. Ulriksbanen er en totausbane som går til fjellet Ulriken, som rager 643 meter over havet. Ulriken er en del av “De syv fjell”.
  • Mange nordmenn er allerede ihuga friluftlivsentusiaster, og det å bestige De syv fjell er en selvsagt del av Bergensoppholdet.
  • Om man nøyer seg med en mer bedagelig form for hygge, er Svevebanen derimot et godt alternativ. Den har en lengde på 1120 meter og er en opplevelse av de sjeldne.

Historisk sett har Bergen vært en ledende internasjonal handels- og sjøfartsby, og i sin tid også Norges hovedstad. “Bryggen” er en del av UNESCOs verdensarvliste og stammer fra byens historiske tilknytning til Hansaforbundet. Et vakkert stykke historie som mange ønsker å få med seg.

Bergen

Kulturtilbud

Bergen er en rik kulturby og er definitivt plassen for kulturinteresserte turister. Her nyter man godt av byens mange museum. Bergen Kunsthall har flotte kunstutstillinger til glede for de interesserte, og er en viktig aktør på den norske kunstscenen. Med et par unntak er det oftest storbyene som har de beste tilbudene av samtidskunst, og Bergen er intet unntak.

Hjemmearenaen for Bergen filharmoniske orkester er selvsagt Grieghallen. Her kan man også få med seg Festspillene i Bergen, ballettforestillinger og grandiose operaforestillinger.