Treningstrender i Norge

De fleste vet at det er viktig å være i jevnlig fysisk aktivitet, men det kan være vanskelig å finne en aktivitet som passer. I denne teksten presenterer vi ulike treningsformer som er spesielt populære i 2018.

HIIT

Du har sikkert hørt om fordelene ved intervalltrening tidligere, en ny trend intervalltrening er HIIT, eller High Intensity Interval Training. En svært effektiv, men utfordrende trening som passer godt for deg som liker å pushe egne grenser. Man kan gjerne utføre HIIT-økter i trapper eller motbakke for ekstra god treningseffekt.

Crossfit

Crossfit har økt ekstremt mye i popularitet de siste årene. I Crossfit søker man etter å utvikle en mest mulig allsidig og fleksibel fysikk. En vanlig Crossfit-økt inneholder både store mengder styrke og kondisjonstrening, gjerne i høyt tempo! Sentralt i Crossfit står WOD-en, eller Workout of the Day. Hver gang du drar på trening vil du møte en ny utfordring i form av ulike WOD-er som tester deg på de ulike disiplinene.

Yoga

Yoga gjør svært godt både for kropp og sjel. Du trener både styrke, fleksibilitet og kroppskontrol. Yoga gir også en sterk mestringsfølelse og en indre ro. De fleste som trener yoga sier at de også føler at de får bedre fokus og slapper bedre av etter å ha trent yoga.

Styrketrening med frivekter

Styrketrening med frivekter og treningsmaskiner fra casallpro er en av de beste måtene å trene på. Ved bruk av frivekter er man nødt til å lære seg riktig teknikk og utførelse. De tre basisøvelsene knebøy, benkpress og markløft trener de de største muskelgruppene i kroppen godt, men de er også teknisk krevende og det er derfor viktig at man lærer seg teknikken godt før man løfter ordentlig tungt.

Kroppsvekttrening

Visste du at en av de beste treningsapparatene er kroppen selv? Ved bruk av egen kroppsvekt kan man både bygge muskler og kroppskontrol. Kroppsvekttrening er en av de aller mest populære treningsformene for tiden, og i flere byer bygges det nå små parker med alt nødvendig utstyr for å bli sterk! Disse er åpent for alle og er helt gratis å bruke.