Tøft med lue?

Mann i lue i BarcelonaDen norske mann blir stadig mer motebevisst, betyr det at lue er ut?

Det nytter ikke hvor motebevisst man er når det er minus 20 grader ute og ørene har fryst til is. Med andre ord så kan man si at for å overleve i Norge, må man ha lue, spesielt på vinteren. Så hva gjør man da? Man lager luer som følger trendene, rett og slett slik at man skal kunne våre både varm og moteriktig.

Forskjellige typer luer

Det finnes mange forskjellige typer luer og de er alle på moten sånn med jevne mellomrom. For eksempel så er det veldig trendy å trene og ta vare på seg selv, og for mange innebærer det å ha de rette klærne til treningen.

På vinteren er det liten tvil om at lue er nødvendig når man skal trene ute i frisk luft, ettersom det kan bli litt vel friskt noen ganger. Hode er det steder der mest av kroppsvarmen vår går ut, ergo det er viktig å ha på lue som forhindrer at dette skjer. Disse luene jobbes det stadig med for å gjøre dem tynnere, mer effektive og varmere.

Fashion statement

For mange er lue mer enn en nødvendighet, det er også en form for fashion statement. Er man for eksempel dypt inne i 90-tallets grunge stil eller foretrekker hobo-looken, så er luer fra Hatstore.no et must. Dette gjelder faktisk hele året, ikke bare på vinteren. I motsetning til sportsluer hvor logoer og lignende er viktig, skal det ikke være sånt på disse luene.

Men om du skal på afterski er det også viktig å ha gode varme luer, gjerne pelsluer men helst falske. Pilotluer er også veldig populært. Alt handler om farger og det å komplettere den stilen man har i utgangspunktet.

Typisk norsk?

Er luer typisk norsk? Ja, det kan man jo si ettersom det er noe vi er såpass avhengig av som vi er. Seks måneder i løpet av året, har vi vinter og det er mørkt og kaldt. Enkelte steder, helt nede i -50 grader celsius. Det er jo ikke rart vi trenger luer?