Norsk film på nett

Norsk film har tatt veldig mange former de siste årene, og dette har gitt oss bemerkelsesverdige filmer innenfor flere ulike stilarter. På Plejmo finner du slike filmer, og blant disse kan man nevne blant annet Jakten på Nyresteinen, Kon-Tiki, Død Snø og Hodejegerne. Norske filmer er kulturhistorie, og en stor del av denne er bevart og gjort tilgjengelig for streaming på Plejmo.

Plejmo har et stort utvalg av norsk film til leie, både klassikere og nye filmer. På https://www.plejmo.com/nb/samlinger/norsk/ finner du enkelt hele utvalget som er tilgjengelig på Plejmo. Disse kan du igjen sortere ut ifra kriterier som utgivelsesår, sjanger og lengde, for å nevne noen.

Kino

Norsk film har også slått seg opp internasjonalt de siste årene, og regissører og skuespillere fra Norge begynner omsider å bli store navn innen den internasjonale filmindustrien. Norske filmer som Trolljegerne og Hodejegerne er blitt snust på av Hollywood, og det er derfor ikke utenkelig at amerikanske utgaver av disse vil dukke opp i den nærmeste fremtiden. Dette er jo vel og bra, men sjarmen og særpreget i de norske utgavene er nok noe som Hollywood ikke makter å gjenskape. Det er jo verdt å nyte norsk film for hva som skiller det fra andre typer filmer – selv om produksjonen ikke alltid er like storslått som Hollywood-produksjoner.

De siste seks årene er det svært få norske komedier som kan skryte på seg noen større kinosuksess. Filmer som «Wendyeffekten», «Jakten på Berlusconi» og «Sykt lykkelig» har blitt sett av under 30.000 mennesker på kino de siste årene.

Siden 2010 har bare seks norske komedier blitt sett av over 100.000 på kino. Det tilsvarer én i året.

Bli bedre kjent med norsk film og oppdag det store utvalget på Plejmo. Se mørke, dype filmer alene, eller del en fargerik og morsom film med resten av familien. Her finner du filmer som vil overraske deg.