Mange måter å spare på i hverdagen

Menneskets sparemani strekker seg fra kildesortering til rabatt på tjenester på internett. Uansett hvor stor inntekt du har finnes det mange måter å spare penger på i hverdagen.

spare-penger

Les avisen på jobb eller biblioteket i stedet for å kjøpe den og du sparer mange lapper per år. Bytt ut turer til kantina i pausen med spennende hjemmelagde matpakker. Lag en oversikt over dine kostnader i måneden. Skriv ut kontoutskriften din og reguler med et mål om å kutte ned på unødvendige utgifter. Finn ut hvor du kan få mest igjen for forsikringene dine, og samle alle på ett sted. Handle alt for kommende uke i forveien, eller bestill en av de populære matkassene som blir levert på døren til gode priser per uke.

Meld deg inn i de forskjellige kundeklubber og nyhetsbrev og få gode rabatter på dagligvareprodukter, reiser, klær og mye annet. Lag en fullstendig oversikt over datoer i fryseren og kjøleskapet, slik at ingenting går til spille.

Benytt deg av kollektiv transport eller naturvennlige pedaler til jobb og skole. Få samtidig den daglige dosen frisk luft som du trenger. Bytt ut dyre brød med havregryn og ha sunn mettende frokost og lunsj lenge til en sunn pris.

“Forskere fra Harvard University har i et nyt studie fundet ud af, at det kan betale sig at spise masser af fuldkorn som f.eks. havregryn, hvis ikke man vil dø tidligt.”

Lån bøker og filmer og blader på biblioteket i stedet for å kjøpe dem. Sett de lappene du ønsker spare til deg selv på sparekonto, med det samme lønningen tikker inn på kontoen. Slik blir det lettere og holde av penger i en hverdag der vi drar kortet oftet.