Ergonomi gjør arbeidsdagen mer utholdelig

For alle med stillesittende jobber er det viktig å bevege seg av og til, og det kan du faktisk gjøre selv på kontoret. Mulighetene er kanskje flere enn man tror, men fordelene er flerfoldige:

 

  • bedre stemning på arbeidsplassen
  • økt arbeidslyst, siden en ergonomisk sunn kropp har mer energi
  • mindre sykefravær som gjør at bedriften får det bedre økonomisk

 

I mange kontorlandskap er det installert pulter som man kan justere høyden på, og dette gjelder det å utnytte til fulle. Da kan du justere høyden til den perfekte stillingen så du slippe å ha pulten enten for lav eller for høy, eller du kan variere hvis du vil. Ingen regler krever at du skal sitte, så du kan faktisk fint stå og jobbe ved pulten.

 

Det finnes også balanseplater man kan stå på slik at man nesten alltid må bevege på føttene, noe som er godt for blodsirkulasjonen og ryggen. Det er også lurt å ha muligheter for å bedrive fysisk aktivitet, som et bordtennisbord, og flere videospill krever at man beveger på seg. Dette vil med stor sannsynlighet øke trivselen på arbeidsplassen, men bare pass på at det ikke går ut over arbeidsmoralen.

 

Fysisk arbeid krever også riktige bevegelser

 

Det finnes mye verktøy og mange hjelpemidler som gjør arbeidsdagen enklere for alle som driver mye med fysisk arbeid, for eksempel vaktmestere og flyttebyråer. Mange av disse hjelpemidlene finner du her på Witre AS, og dermed kan du se frem til mindre tunge byrder. Mer om ergonomi her.

 

Skulle det likevel være behov for mindre løft, bør disse gjøres med ting som ikke veier mye, og som man kan få et godt grep om. Får man ikke godt grep rundt det man bærer, blir det som oftest en unaturlig kroppsstilling man får. Dette vil musklene få svi for, og jo tyngre løftet er, desto verre blir det.

 

Det gjelder også å bruke verktøy på riktig måte, for eksempel er det viktig at man ikke overbelaster trallene som man frakter gods med. Det å dra svært tunge lass er også en belastning for kroppen, og skulle noe falle ned på deg fordi det er stablet for høyt, kan det bety et besøk på legevakten.