En mann med navn Stig

Kjenner du han Stig? Han er en finurlig kar.

Han Stig er 32 år, og bor i en leilighet på Tøyen. Han jobber i mottaket på NAV og han trives veldig godt i jobben sin. Det er en spennende jobb hvor han møter forskjellige utfordringer fra dag til dag. Selvfølgelig er det ikke alt som like kjekt der heller, man kan jo bli utsatt for alt fra trusler til faktisk vold. Og politiet er stadig til stede ettersom brukere har problemer med å holde seg rolige. Men Stig forstår. Det er ikke alle som har det like lett, og det er ikke alle velferdssystemet fungerer for. Heldigvis trenger han ikke tenke mer på det helt enda.

Stig og Siri

Utenom jobben er det en ting som er veldig viktig for Stig og det er å få tilbringe så mye tid som mulig med kjæresten Siri. De har vært sammen i 4 år, og han vet allerede at han vil fri til henne. Han har bestemt at de skal være sammen resten av livet, men hun er nok ikke helt klar over dette enda. Det gjenstår i grunn å finne ut om hun er enig.

Det kan jo være at hun ikke ser for seg å tilbringe resten av livet med en småbleik skalla fyr med et par kilo for mye? Kanskje han skulle tatt skjegget til de skulle møtes i morra? Da hadde han i hvert fall en mulighet til en fremtid uten Fjordland middager hver dag, og stadige turer i andres bryllup. Han har jo et ønske om at hans familie og venner skal feire han og Siri også en dag. Jo, kanskje greit å ta skjegget.

Livet utenom

Stig er i ferd med å oppdage at det er mer spennende ting i livet enn å jobbe. Det finnes ikke så mye som er mer spennende enn Siri, hun er temmelig vill og eventyrlysten av seg. Siden de møttes har Stig vært på samtlige fjelltinder i Norge, og prøvd rafting i flere av landets spennende elver. Hun dukker stadig opp med gavekort på opplevelser, slik at han også må utfordre sine grenser. Det er slettes ikke alt han har like lyst til, og det meste ser skummelt ut i hans øyne. Men hva gjør man ikke for kjærligheten?

Holde fredagen hellig

Selv om Stig lar Siri dra han med på mye rart, er det en dag, og en tradisjon som hun ikke har klart å rokke ved, nemlig fredagskveld med taco og gullrekka. Før gjorde han det med familien, så med venner og etter hvert som de gifta seg hele gjengen, så han på det alene. Det førte jo til at det ble taco hele helga, ettersom man lager en hel tacopakke hver gang. Nå kunne han dele tacoen med Siri.

Men hun har jo modernisert tacoen, og dekonstruert den som de sier så fint på kokkespråket. Ingenting er det samme med Siri, ikke en gang tacoen. Men han får i hvert fall sett gullrekka på NRK med Siri i armkroken.