Ekstra penger?

Stadig flere nordmenn får problemer med økonomi, men ikke alle vet om gunstige løsninger.

Selv om den typiske nordmann i dag har relativt god råd, kan alle havne i økonomisk uføre innimellom. Man kan plutselig finne seg i en situasjon der man må slutte å jobbe på grunn av sykdom, eller kanskje man blir permittert fordi bedriften har dårlig økonomi. Kanskje opplever man at huset trenger et ansiktsløft, enten fordi naturkreftene har rådet, eller fordi man rett og slett må drive vedlikehold.

Fine muligheter med refinansiering

Når man havner i sånne situasjoner så er det greit å huske på at man har muligheter som kan hjelpe til for en periode. En slik mulighet er å refinansiere lån eller annen gjeld. Dette har mange forskjellige fordeler og den viktigste er at det gir deg et pusterom i hverdagen slik at du kan jobbe for å komme deg ovenpå igjen.

  • Samle all gjeld på ett sted, og dermed få gunstig rente.
  • Bli kvitt betalingsanmerkninger om du samler gammel gjeld.
  • Pusser du opp, stiger boligen din i verdi.
  • Mindre beløp, hver måned går til å betale gjeld, ettersom det bare er en fordringshaver.

Å bake innSeddel i musefelle

Et morsomt utrykk, men veldig lønnsomt for deg som forbruker. Ved å bake inn gjeld i for eksempel huslånet eller et eget separat lån hvor du samler flere smålån, blir utgiftene dine mer stabile. Du vet alltid hva du har å forholde deg til av inntekter og utgifter.

Husk at du bør få en takstmann på besøk for å sjekke taksten på det du stiller til sikkerhet. Det er muligheter for at ditt kjøretøy, din bolig eller fritidsbolig har steget eller sunket i verdi. Det som mest sannsynlig vil synke i verdi er bilen. Men om du pusser opp boligen din og skal bake de utgiftene inn i huslånet, vil du få muligheter til at taksten på boligen øker. Det igjen vil gi deg mulighet til mer refinansiering.

Refinansiering handler med andre ord ikke om å skaffe seg mer gjeld, men om å flytte rundt på de ressurser man faktisk har.